lunes, 21 de febrero de 2011

Quim Monzó, la gespa i els gossos

El cap de setmana passat el Quim Monzó va escriure un interessant article a La Vanguardia. En ell parlava sobre les tanques provisionals que envolten les superfícies amb gespa quan aquesta encara està creixent. Proposava deixar les tanques de forma permanent, ja que, altrament, tan ràpid com són retirades els gossos pixen, caguen i fan forats al terra, desfent en pocs dies la feina de mesos dels jardiners.

Tot i ser una possible solució, òbviament no és generalitzable a tot l'espai públic. Per exemple, que passa amb els carrers, portals, botigues, etc.? Allà el gossos es podrien continuar pixant i cagant sense cap impediment. Tanmateix, no vull parlar sobre les virtuts o defectes de la proposta. De fet, tots sabem que principalment els seus articles busquen tractar amb un to irònic i sarcàstic els fets quotidians, més que buscar solucions perfectes.

El que volia comentar va ser que em va cridar molt l'atenció la unanimitat dels comentaris dels lectors. Tots consideraven un problema important la brutícia generada pels gossos, i tots tenien exemples dels inconvenients que suposa (pixats als portats, a les tanques de les botigues, a les motos, etc.). Sembla mentida que una majoria que vol tenir uns carrers més nets, hagi de suportar estoicament la brutícia generada per uns pocs.

2 comentarios:

  1. Odio la brucicia dels gossos, tinc un nen petit i no el puc portar a cap gespa de Barcelona (menys a la ciutadella). I quan no tinc merda engantxada a les rodes del cotxet, la tinc engantxada a les seves sabates. Quin fastic que em donen!!! arg!!!

    ResponderEliminar
  2. En el Barri de Les Corts es realmente asqueroso y del mismo nivel.

    He encontrado una aplicación para ANDROID y para IPHONE del propio ayuntamiento de Barcelona, se llama ‘Bustia Ciutadana’ dentro tiene el apartado NETEJA DE CARRERS o PLACES, y subtipos de limpiezas. Localización, hasta foto! Grotesco, pero tristemente necesario.

    Si TODOS lo hacemos servir al final el ayuntamiento se verá obligado a reaccionar. Y lo más importante, no sólo se trata de recogerlo, NO PUEDEN dejar que los perros lo hagan en cualquier lugar de la acera.

    Te registras, y te envian SMS o mail según decidas con el 'parte' de tu incidencia.

    ResponderEliminar