domingo, 13 de febrero de 2011

Contaminació a Barcelona

Aquesta última setmana Barcelona (a l'igual que altres grans ciutats) ha patit uns índexs de contaminació molt elevats. La pol·lució encara es pot veure i palpar, amb l'aire ple de partícules que reduïen sensiblement la visibilitat. Com a exemple, dues fotos presses des del mateix lloc. A la primera, encara que tampoc fos un dia amb la millor visibilitat possible, es pot veure el mar perfectament.


A la segona, feta durant aquesta setmana, no hi havia forma possible de veure el mar. Pràcticament no es podien veure ni tan sols les xemeneies de la central tèrmica del Besòs.


Molts tècnics i investigadors universitaris s'intenten fer sentir per dir que l'única opció per millorar la qualitat de l'aire passa per reduir el nombre de cotxes circulant i per retirar els vehicles més contaminants. Tot i això, els polítics no semblen donar-se per al·ludits, suposo que perquè estan més pendents de la possible pèrdua de vots en les següents eleccions, que de la salut dels ciutadans de Barcelona. En temes com aquest, crec que els grups majoritaris haurien de sumar esforços i buscar un pla comú per trobar solucions als diferents problemes greus que patim. D'aquesta forma, tampoc haurien d'estar sempre amb la calculadora de vots, sempre fent polítiques amb una visió a curt plaç.

2 comentarios:

  1. Odio la brucicia dels gossos, tinc un nen petit i no el puc portar a cap gespa de Barcelona (menys a la ciutadella). I quan no tinc merda engantxada a les rodes del cotxet, la tinc engantxada a les seves sabates. Quin fastic que em donen!!! arg!!!

    ResponderEliminar
  2. Ops, no sé que ha succeït, l'anterior comentari el volia ficar a l'altre article dels gossos i m'ha sortit aquí...

    ResponderEliminar